מתכונים

 

מרק כתום

 

250 ג"ר  דלעת או דלורית

1 בטטה גדולה

2 גזרים

1 בצל בינוני

150 ג"ר עדשים כתומות

 

לקלוף את הירקות ולחתוך לקוביות גדולות.

לאדות את הבצל במעט שמן צמחי,

להוסיף את הירקות והעדשים ומים חמים בערך 5 ס"מ מעל הירקות,

להביא לרתיחה ולכסות.

 

לבשל עד ריכוך הירקות,

לתבל במלח ופלפל שחור גרוס,

למעוך עם בלנדר ידני למרק חלק,

לטעום ולתקן תיבול.

 

ניתן להעשיר את המרק ע"י הוספת חצי פחית קרם קוקוס.

 

בתיאבון

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

 

קעריות פילו במילוי סלט ביצים

 

תבנית שקעים קטנה

5 דפי פילו מחולקים לריבועים של 10 ס"מ

שמן צמחי/חמאה מומסת 5 ביצים קשות

1 בצל קצוץ ומטוגן להשחמה

3 כפות מיונז (ניתן להוסיף או לגרוע לפי הטעם)

1 כף חרדל חלק

 

מלח ופלפל  מחממים תנור ל- 170 מעלות.

 

מניחים ריבוע על משטח עבודה,משמנים מעט עם מברשת ומעליו עוד שני ריבועים,

מכניסים לתבנית שקעים משומנת קלות ויוצרים מעין קערית,

אופים להשחמה.מרסקים את הביצים על פומפיה רחבה ומוסיפים את כל החומרים, מתקנים תיבול.

לקראת ההגשה ממלאים את הפילו ומגישים כמנה ראשונה קרה.

את קעריות הפילו ניתן למלא עם כל סלט קר ללא נוזלים,

יקרות מוקפצים.

 

גם מליות מתוקות:

שמנת מוקה מוקצפת עם פודינג וניל,סלט פרות ועוד.

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

סלמון טרי, אפוי בתנור

 

נתח סלמון טרי, פילה ללא עצם עם העור

סויה משובחת (קיקומן,ימאסה)

רוטב צ'ילי

רוטב טריאקי

 

מניחים את הסלמון בתבנית עם העור כלפי מטה,

שופכים מעל את הסויה, צ'ילי וטריאקי, כמות הרטבים היא לפי העדפה אישית.

מחממים תנור ל-190 מעלות עוטפים את התבנית עם נייר כסף ומכניסים לתנור,

לאחר כ-20 ד' בודקים את הנתח במידה ואפוי

מסירים את רדיד האלומיניום וצולים מעט את הדג,

להיזהר מייבוש יתר.

 

מגישים חם או קר עם סלט חסה,

תפוחי אדמה אפויים או אורז בסמטי.

 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

 

סלט קולורבי

 

2 יח' קולרבי מקולף חתוך לקוביות קטנטנות

2 גבעולי סלרי פרוסים

1/2 לימון חתוך לקוביות קטנות כולל הקליפה

חופן חמוציות (רצוי ללא סוכר)

שמן צמחי

מיץ לימון

מלח

 

מערבבים יחד ומתקנים תיבול,

הסלט צריך להיות חמצמץ.  

 

 _____________________________________________________________________________________________

 

מוס נוטלה

 

2 שמנת מתוקה

1 פודינג וניל

2 כפות (או יותר) נוטלה

 

להקציף שמנת ופודינג להוסיף נוטלה,

להקציף עד למוס רך(זהירות מהקצפת יתר)

ניתן להעשיר בכף ליקר שוקולד/קפה/אגוזים

לזלף לכוסיות אישיות ולקשט עם תלתלי שוקולד או ברס. 

 

 

 

 

כשר חלבי בהשגחת רבנות יקנעם